SiteLogo

بهترین درمان خال های گوشتی کدام است؟

(دلنیا یوسفی) 14 خرداد 1403
0 172
Treatment of moles

خال‌های گوشتی روی گردن، توده‌های نرم غیر سرطانی به حساب می‌آیند که معمولاً در قسمت‌های مختلف گردن ظاهر می‌شوند. آنها بافت‌های کلاژنی باریکی هستند که به نواحی ضخیم‌تر پوست می‌چسبند. در کل باید بگوییم که این خال‌ها بیشتر در افراد مسن و مخصوصاً افرادی که اضافه وزن دارند و مبتلا به دیابت هستند، دیده میشوند، این خال‌ها ضرری ندارند، ولی وقتی به لباس برخورد می‌کنند، ممکن است دردناک باشند.

خال گوشتی چیست؟

خال گوشتی گردن به زائده‌های برآمده روی پوست گفته میشود که رنگ قهوه‌ای دارند و اندازه آنها کوچک است و همینطور بدون درد هستند. این خال‌ها در بخش‌های مختلف بدن از جمله گردن نمایان می‌شوند و برآمدگی نرمی روی پوست ایجاد می‌کنند. بعضی وقت ها هم از پایه و ساقه، شکلی مثل منگوله دارند. برخی افراد نمیدانند که این نوع خال ها ناشی از زگیل تناسلی هستند یا خال های معمولی. برای اطلاعات بیشتر در زمینه بیماری های مقاربتی می توانید مقاله دکتر عباس انتظاری متخصص زگیل تناسلی مردان را مطالعه کنید.

مسلماً بیشتر ما در بدن خودمان یا بدن بقیه، خال‌های گوشتی رو دیده ایم. به وجود آمدن خال گوشتی روی قسمتای مختلف بدن از جمله گردن، می‌تواند دلایل مختلفی داشته باشد که به آنها اشاره می کنیم بعضی از افراد دوست ندارند خال گوشتی روی بدنشان باشد و به همین خاطر به پزشک مراجعه می‌کنند و این خال‌ها را برمی‌دارند.

دلایل ایجاد خال‌های گوشتی

حالا می‌خواهیم بررسی کنیم که دلایل به وجود اومدن خال‌های گوشی گردن چیست؟ در این مورد باید بگوییم که دلایل دقیقی برای به وجود آمدن خال‌های گوشتی تعیین نشده است، اما این امکان وجود دارد که گیر کردن خوشه‌های کلاژن و همینطور رگ‌های خونی در تکه ضخیم‌تر از پوست، باعث شکل گیری این زائده بشوند.

از آنجایی که این زائده‌ها بیشتر در بخش‌های چروک پوست دیده می‌شوند، بنابراین احتمالاً دلیل به وجود اومدن آنها، تماس و سایش پوست هست. به نظر می‌رسد که بعضی از افراد به صورت ارثی روی بدنشان خال‌های گوشتی به وجود می آید. یکی از نکته‌هایی که در مورد ایجاد خال‌های گوشتی وجود دارد، این است که این خال‌ها در زنان و مردان به یک اندازه ظاهر میشوند.

همینطور می‌توانیم بگوییم که در دوران بارداری، افرادی که اضافه وزن زیادی دارند و افرادی که به دیابت مبتلا هستند، بیشتر در معرض این عارضه قرار می‌گیرند. در به وجود اومدن خال‌های گوشتی، هایپر انسولینمی هم تاثیرگذار است. مهم‌ترین عوامل بروز هایپر انسولینمی، مقاومت به انسولین است. با توجه به مطالعاتی که انجام شده، می‌توانیم بگوییم که به وجود اومدن خال‌های گوشتی، بیشتر به خاطر چاقی، فشار خون بالا و همینطور دیس‌لیپیدمی است.

خال‌های گوشی در کدام نواحی از بدن به وجود می‌آیند؟

یکی از سوال‌های مهمی که در مورد خال‌های گوشتی وجود دارد، اینه که این خال‌ها بیشتر در کدوم نواحی از بدن به وجود می‌آیند؟ نواحی که خال‌های گوشتی در اونجا ظاهر می‌شوند، شامل:

● زیر بغل

یکی از نواحی که مستعد خال‌های گوشتی است، زیر بغل است. هم مردان و هم زنان، ممکنه که به خال گوشتی زیر بغل دچار شوند. همینطور باید بگوییم در افراد مسنی که دچار دیابت هستند، خال‌های گوشتی زیر بغل دیده می‌شود. باید اضافه کنیم که خانم‌های باردار هم، ممکنه دچار این خال‌های گوشتی بشوند، ولی این خال‌ها معمولاً بعد از زایمان از بین می‌روند.

● روی صورت

خال گوشتی روی صورت نیز، ممکن است در مردها و زن‌ها به وجود بیاد و دلایل مختلفی مثل حاملگی، بیماری‌های هورمونی و غیره دارد.

● کشاله ران

بعضی از خانوها و آقایون روی کشاله رانشون خال گوشتی دارند که علت آن می‌تواند تغییرات هورمونی باشد.

● پلک‌ها

خال گوشتی روی پلک‌ها، ممکن است به خاطر بالا رفتن سن، زمینه ارثی، تابش نور خورشید، سرطان پوست، بارداری و غیره باشد.

● گردن

خال‌های گوشتی گردن یکی از شایع‌ترین خال‌ها به حساب می‌آیند که بسیار شناخته شده هستند. خال‌های گوشتی گردن، اغلب تیره رنگ هستند و در اندازه و شکل‌های مختلفی ظاهر می‌شوند. شما می‌توانید این خال‌ها را در تمام قسمت‌های بدن مشاهده کنید و هر فردی حداقل یک یا دو نوع از این خال‌ها رو دارد. بیشتر خال‌های گوشتی، خوش خیم هستند.

همینطور باید بگیم که خال‌های گوشتی گردن همان بالن‌های کوچک، نرم و معلقی هستند که ساقه باریکی دارند. این نوع زائده‌های پوستی در قسمت‌هایی از پوست که چین و چروک زیادی دارند، دیده میشوند یا در نقاطی از بدن که به صورت مداوم لباس با آنها برخورد می‌کند و ساییده می‌شود، به وجود می‌آیند.

در خانم‌های باردار به خاطر تغییر در هورمون‌های روی گردنشان، خال گوشتی به وجود می‌آید. خال‌های ریز گوشتی نیز، جز خال‌های روی گردن هستن که بعضی از مردها و زن‌ها، بدون دلیل خاصی ممکن است این خال‌ها را روی گردنشان داشته باشند.

● زیر سینه

زیر سینه هم، جزء قسمت‌هایی از بدن است که خال‌های گوشتی می‌توانند در اندازه‌های مختلف، در این قسمت به وجود بیایند.

● بالای قفسه سینه

در نهایت باید بگوییم که خال‌های گوشتی، در قسمت بالای قفسه سینه نیز ممکن است پدیدار شوند و این موضوع ارتباطی با زن و مرد بودن ندارد.

درمان خال‌های گوشتی

یکی از سوال‌های مهمی که در مورد خال‌های گوشتی گردن وجود دارد، این است که آیا این خال‌ها قابل درمان هستند یا نه؟ اگه بخواهیم یک جواب برای این سوال داشته باشیم، باید بگوییم بله. روش‌های مختلفی برای برداشتن خال‌های گوشتی گردن وجود دارند، مثلاً لیزر یکی از روش‌هایی است که شما با استفاده از آن، می‌توانید خال‌های گوشتی قسمت‌های مختلف بدنتان را بردارید.

روش لیزر یک روش متداول برای برداشتن خال گوشتی به حساب می‌آید و برای انجام این کار، از یک بی‌حسی موضعی استفاده می‌شود و بیمار هیچ دردی را احساس نمی‌کند. مزیتی که لیزر خال‌های گوشتی دارد، غیر تهاجمی بودن این روش است.

یکی دیگه از روش‌هایی که شما می‌توانید با استفاده از آن، خال‌های گوشتی سطحی و کوچک که ریشه عمیقی داخل پوستتان ندارند را بردارید، روش تراشیدن خال گوشتی است. در این روش پزشک با بی‌حسی موضعی و همینطور با کمک تیغ‌های جراحی، خال‌ها را از روی پوستتون برمی‌دارد و شما هیچ دردی را احساس نمی‌کنید.

تراشیدن خال فقط چند دقیقه طول می‌کشد و نیازی به بخیه نیز ندارد. البته باید به این نکته هم اشاره کنیم که بعد از تراشیدن خال، معمولاً یک اثر کوچک از خال روی سطح پوستتان باقی می‌ماند‌‌. توجه داشته باشید که تحت هیچ شرایطی نباید برای از بین بردن خال گوشتی از روش‌های خانگی استفاده کنید، چون احتمال عفونت و گسترش آن توی کل صورت و بدن وجود دارد.